PESCA DE PLATAFORMA (0)

Segueix-nos a

PESCA DE PLATAFORMA

 .- Classificacio

Competició de Pesca a la Plataforma
L’últim concurs de pesca és un dels més complicats per la seva zona de pesca a 12 milles de profunditat. El Concurs a la Plataforma normalment són tres o quatre embarcacions que s’aventuren, però aquest any van ser vuit les embarcacions que a les set del matí van sortir de la bocana a la recerca dels peixos més profunds que pesquem.
El concurs ja s’havia aplaçat tres vegades per les males condicions marítimes, però a mar obert és difícil predir com estarà el temps. Quan vam arribar al “cantu” uns amistosos dofins van passar a prop de les embarcacions que sondejaven el fons i s’intentaven anclar en els seus punts preferits de pesca.
El mar semblava pla però de tant en tant hi havia alguna onada de mar de fons que feia ballar les embarcacions, per altre banda de cop va girar la corrent i moltes embarcacions van quedar malt fondejades obligant a aixecar fondeig i tornar a fondejar.
La pesca no era gaire activa i sortien els peixos en compte gotes, algunes embarcacions més que en altres. Algunes anaven fent, altres no paraven i altres s’avorrien, curiosament a escassos metres de distància, és la gràcia de la pesca al “cantu” fondejar bé.
A la una es van aixecar les àncores i els patrons van posar rumb cap al port. El passatge va ser espectacular sobretot amb la pesquera de la Jorca IV que portava els apreciats congres, un d’aquests va ser la peça major amb 2,39 kg. Així doncs, el Jorca IV va quedar en primera posició, en segona, la Pescata amb 7, 550 kg; i tercera, l’Auri amb 2,92 kg.
Els pescadors van anar a fer el darrer pica-pica tot explicant i queixant-se del poc peix que hi ha al cantu i amb l’esperança que l’any vinent es pesqui més que aquest any.